Groene koolrolletjes met ham en kaas |
Ingrediënten: 8 mooie groene kool bladeren 0,4 l bouillon 8 plakken gekookte ham 8 plakken belegen kaas 25 gr boter 1 gesnipperde ui 1 blikje tomatenpuree 1 el aangelengde maïzena scheutje room fijngeknipte peterselie |
Bereidingswijze: Maak de kool schoon en kook ze 5 minuten in de bouillon tot de bladeren zacht zijn. Laat ze uitlekken en bewaar het vocht. Leg 2 bladeren op elkaar zodat je straks 4 pakketjes krijgt. Leg op elk dubbel vel een plak ham en een plak kaas. Rol de bladeren op en leg ze in een beboterde schaal. Schenk 1 dl van het kookvocht in de schaal. Bak de ui goudbruin en voeg de tomatenpuree en de overige bouillon al roerende toe. Bind de saus met maïzena en voeg een scheutje room toe. Schenk de saus over de koolrolletjes. Plaats de schaal in het midden van de oven (voorverwarmd op 175 graden) en bak de rolletjes gedurende 30 minuten. Bestrooi voor het opdienen met peterselie. Heerlijk met aardappelpuree. |