Roti alubhari |
Ingrediënten: 500 gr kruimige aardappels 2 teentjes knoflook geperst ½ rode peper fijngehakt 1 tl gemalen komijn 500 gr zelfrijzend bakmeel 2-3 el zonnebloemolie |
Bereidingswijze: Boen de aardappels schoon en kook ze in een beetje zout gaar. Pel de aardappels nadat ze zijn afgekoeld. Aardappels met de knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijnstampen. Kneed het bakmeel met 300 ml water tot een soepel deeg. Vorm van het deeg balletjes (5cm) Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover. Laat de randen vrij. Deeg om de vulling duwen en tot ballen vormen. Laat dit 5 minuten rusten, druk de balletjes 1 voor 1 plat en op een met bloem bestoven werkblad tot pannenkoekjes uitrollen. Verhit de olie in de pan en bak de roti aan beide kanten lichtbruin. Lekker met sperziebonen en kip in kerriesaus. |