Spruitjestaart |
Ingrediënten: 5 plakken deeg voor hartige taart 500 gr kleine spruiten 2 eieren 1 dl room zout, peper, nootmuskaat 75 gr geraspte jonge kaas 50 gr ardenner ham 25 gr amandelschaafsel |
Bereidingswijze: Laat het deeg ontdooien. Maak de spruiten schoon. Blancheer ze 4 minuten in kokend water en spoel ze af met koud water. Roer de eieren los met de room. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng de kaas erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de deegplakken op elkaar en rol ze uit. Snijd het deeg in een ronde cirkel van ca 27 cm doorsnede. Bekleed er een ingevette springvorm mee. Verdeel de hamreepjes over het deeg en leg de spruiten erop. Schenk het roommengsel erover en bestrooi met amandelschaafsel. Bak ca. 30 minuten in de oven. |