Aardappels gevuld met gehakt



Ingrediënten:

4 grote aardappels (vastkokend!)
zout
2 sjalotten (heel fijn gesnipperd)
1 kleine zure appel (in kleine blokjes)
1 tl citroensap
� takje peterselie (fijn geknipt)
1 el olie
250 rundergehakt
1el tacokruiden
zwarte peper
4 el gemalen belegen kaas
Bereidingswijze:

Aardappels schillen en wassen. Met een appelboor de aardappels in de lengte
uithollen tot ca � cm van de wand en ca 1 cm van de onderkant. Van de onderkant
een plakje afsnijden zodat hij rechtop kan staan. Kook de aardappels gaar.
Besprenkel de appel met citroensap. Bak in een pan de sjalot, het gehakt en de
kruiden. Roer de appel erdoor, daarna de peterselie, breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en vul de opening met het gehaktmengsel. Betrooi het geheel
met kaas. Serveren met een lekkere salade.




Home