Met feta en gehakt gevulde aubergine |
Ingrediënten: 2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 1 blik tomatenblokjes (400 gr) 1 tl suiker 2 gedroogde verkruimelde chilipepertjes 2 grote aubergines 400 gr rundergehakt 2 teentjes knoflook geperst 1 el gedroogde oregano 100 gr feta grof verkruimeld 15 gr verse peterselie fijngehakt |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit in een hapjespan 1 el olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de tomaten (met vocht), de suiker en de chilipepertjes toe en laat dit minimaal 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Intussen de aubergines in de lengte halveren en met een lepel tot 1 cm van de rand uithollen. Vruchtvlees fijnsnijden. In de koekenpan de rest van de olie verhitten en het gehakt rul bakken. Voeg de fijngesneden aubergine, de knoflook en de oregano erdoor. Bak het mengsel nog 5 minuten. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een lage ovenschaal. Leg de uitgeholde aubergines in de saus en schep het gehaktmengsel erin. Bak de aubergines in het midden van de oven gaar. Garneer op de borden met de feta en de peterselie. Schep de tomatensaus er rondom heen. |