Champignonsaus |
Ingrediënten: doosje champignons 50 gram boter 2 flinke el bloem 300 ml water flinke tl kruidenbouillon poeder 1 tl peterselie |
Bereidingswijze: Kook het water in de waterkoker. Snijd de champignons in plakjes. Smelt de boter in de pan (boter mag NIET bruin worden) Smoor de champignons in de boter. Voeg met kleine beetje de bloem toe en blijf goed roeren. Laat dit even sudderen. Voeg dan onder heel erg goed roeren met kleine beetjes het water toe. Blijf roeren terwijl je het bouillonpoeder toevoegt. Is de saus te dik voeg dan wat extra water toe. Maak op smaak met kruiden, zout en peper. Tips: Voeg eens wat verkruimeld en uitgebakken ontbijtspek toe voor een extra pittige smaak. Let wel op met zout want het ontbijtspek is al erg zout van zichzelf. In sommige winkels kun je gedroogde paddestoelen (oil and vinegar) kopen, voeg deze ook eens toe. Wat geplozen kip erbij en je hebt een heerlijk basis voor een lekkere pastasaus. Voeg wat kookroom toe voor een extra romige smaak. |