Groene rijstsalade met kaas en perzik



Ingrediënten:

125 gr rijst
1 komkommer
1 courgette
0,5 blik perziken op sap
200 gr belegen Goudse kaas
1 dl kerriesaus (o.a. Calv�)




Bereidingswijze:

Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar.
Verwijder de uiteinden van de gewassen komkommer, snijd hem in de lengte
doormidden en verwijder met een lepel de zaadjes. Snijd daarna beide helften
nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de courgette
in plakjes en daarna in reepjes, kook deze reepjes 2 minuten in kokend water
(blancheren), spoel ze daarna direct af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Laat de perziken uitlekken en snijd ze in stukjes. Snijd de kaas in blokjes.
Schep de afgekoelde rijst, de courgette, de komkommer, de perzik en de kaas
voorzichtig door elkaar. Giet de kerriesaus erover en meng alles luchtig.
Lekker met geroosterd brood of stokbrood.

Home