Sauzen op basis van mayonaise



Groene Saus:
200 gram spinazie - 5 takjes peterselie -
2,5 dl mayonaise.
Kook de spinazie met de
peterselie 2 minuten in water met wat zout.
Laat eerst heel goed uitlekken en daarna
uitknijpen. Fijnhakken of pureren en roer
hierdoor de mayonaise.

Remouladesaus:
1 el 'zure' augurken - 1 el zilveruitjes -
1 el kappertjes - 2 el verse kruiden (zoals
peterselie, dragon, kervel en bieslook) -
2,5 dl mayonaise
Hak alle ingredi�nten zeer
fijn. Dep ze droog en schep ze door elkaar.
Roer hierdoor de mayonaise.

Ravigotesaus:
1 kleine ui - 1 hardgekookt ei - 1 el peterselie,
kervel en dragon - 2,5 dl mayonaise
Hak alle ingredi�nten zeer fijn. Dep ze droog met
keukenpapier en roer ze door de mayonaise.

Suedoise Saus:
1 tl mosterd - 1 dl mayonaise - 1 dl appelmoes -
1 tl mierikswortel (liefst vers of anders 2 tl gedroogde)

Sambal-Mayonaise:
Roer door 125 ml mayonaise 2 tl sambal oelek.
Lekker bij gegrilde kip.

Ansjovis-Mayonaise:
Roer door 125 ml mayonaise 4 gepureerde ansjovisfilets
(blikje) en 1 eetlepel fijngeknipte peterselie.
Lekker als dipsaus bij rauwe groentes,
zoals bleekselderij, bloemkool en wortel.

Kerrie-Mayonaise:
Roer door 125 ml mayonaise kerriepoeder of
kerriepasta naar smaak en
wat zeer fijn gehakte lente-ui. Lekker bij hardgekookte
eieren.

Chili-Mayonaise:
Roer door 125 ml mayonaise 2 eetlepels chilisaus.
Lekker bij pittig gekruide gehaktballetjes.

Waterkers-Mayonaise:
Roer door 125 ml mayonaise 2 eetlepels fijngeknipte
waterkers. Lekker bij gegrilde, gerookte en
gepocheerde zalm.

Tartare-Mayonaise:
Roer door 125 ml mayonaise 2 eetlepels fijngeknipte
verse groene kruiden als peterselie, kervel, selderij
en bieslook, een fijn gesnipperd augurkje en de dooier
van een hardgekookt ei. Lekker bij mosselen en koude
aardappelen.

Tomaten-mayonaise:
Roer door 125 ml mayonaise 2 eetlepels tomatenpuree,
1 eetlepel kappertjes en 1 eetlepel fijn gesnipperde
augurk. Lekker bij o.a. komkommer.

Home