Oosterse salade



Ingrediënten:

5 el. olie
2 rode chilipepers,
zaadjes verwijderd, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el geraspte gemberwortel
4 sjalotjes, in dunne ringen
2 el bruine basterdsuiker
1-2 el lichte sojasaus
sap van 1-1/2 limoen
zout
2 dikke plakken biefstuk � 175 g
1 kleine Chinese kooi, in repen
3 tomaten, in partjes
1 komkommer, ongeschild, in plakjes
1-2 el fijngesneden munt
30 verse korianderblaadjes
Bereidingswijze:

Voorbereiden (minimaal 1 uur van tevoren)
3 el olie in wok verhitten en hierin rode pepers, knoflook, gember en sjalotjes � 5 min.
zachtjes bakken. Op zacht vuur suiker, sojasaus en limoensap toevoegen, suiker laten
oplossen en mengsel van vuur nemen. Mengsel(marinade) op smaak brengen met zout.
Eventueel wat extra suiker of limoensap toevoegen.

Biefstuk in 2 el olie 8-12 min. bakken. Biefstuk direct na bakken royaal met marinade
bestrijken, laten afkoelen en samen met overgebleven marinade, in koelkast bewaren.

Bereiden (45 min. voor serveren)
biefstuk 30 min. voor snijden uit koelkast halen. Biefstuk in dunne plakjes snijden
en mengen met Chinese kool, tomaat, komkommer, munt, koriander en overgebleven marinade.



Home