Recepten voor de bbm |
Zuider zuiden brood 350 gr witte bloem 4 gr instant gist 5 gr zout 1 tl suiker 2 el olie 210 ml melk 1 ¼ tl marjolein 1 ¼ tl basilicum ¾ tl oregano 1 ¼ tl tijm Tarwebrood 260 ml. water 15 gr boter 225 gr witte bloem 210 gr volkorenmeel 2 el suiker 5 ml zout 1½ el melkpoeder(Elk, van Campina) 7 gr gist Maisbrood 375 gr bloem 125 gr maïsmeel 2 tl gist 2 el melkpoeder 4 el gluten 1 el witte basterdsuiker 2 el (olijf)olie 1 eierdooier 300 cc water 2 tl zout 2 el citroensap Landbrood 1 tl gist ½ el. bruine basterd 350 gr bloem 50 gr volkorenmeel 100 gr roggemeel ongeveer 320 ml water of melk (ligt aan je BBM) 2 el olijfolie 2 tl zout Waldkorn 350 gr Surprima plus van Soezie 200 gr Waldkorn mix van Soezie 150 ml spuitwater en 15O ml water (of 300 ml water) een grote eetlepel noten olie 7 gram droge gist Kaasbieslook brood 250 gram all-in mix voor wit brood 100 ml water 50 ml melk 75 geraspte oude kaas 2 handenvol fijngeknipte bieslook Achels brood 13 gr verse gist 305 ml water (+later 3 el bijgevoegd omdat het te droog was) 52 gr boekweit meel 57 gr speltmeel 42 gr gierst (semoule fine) 50 gr roggemeel 50 gr polenta 250 gr surfinabloem van Soezie 10 gr bakkerszout 5 gr moutextract 15 gr fijne witte suiker na de piep toegevoegd: 50 gr gehakte walnoten+15 gr sesamzaad Chocoladebrood 210 ml handwarm water 10 gr suiker 1 tl zout 3 el ongezoete cacao 1 zakje vanille suiker 2 el losgeklopt ei 1 el zonnebloemolie 7 gr gedroogde gist 350 gr bloem 5 el in stukjes gehakte pure chocolade Fries suikerbrood 350 gram bloem 10 gram gist snufje zout 2,5 dl melk (lauwwarm) 200 gram verguisde suikerklontjes 2 tl kaneel Pas op voor je broodvorm! |
Spek-kaas-ui brood 1 ¼ tl gist 2 tl suiker 175 gr fijn voltarwemeel (Soezie) 275 gr Surprima plus (Soezie) 1 el melkpoeder 1 ½ tl zout ¾ tl gedroogde Italiaanse kruiden 2 el mayonaise met olijfolie 1 el tomatenketchup 260 cc water Voeg toe na de piep 35 gram vers geraspte Grana Padano (of Parmezaanse kaas) 60 gram uitgebakken spekblokjes* 35 gram gefruite gesnipperde ui** *Bak de spekjes in een droge koekenpan zachtjes uit en laat in een vergiet uitlekken. **Fruit de gesnipperde ui in het spekvet met een klein beetje olijfolie op zacht vuur en laat in een vergiet uitlekken. Kaneelrozijnen brood 500 gr bloem wit 125 ml water 175 ml melk 25 gr boter 1 ei 7 gr kaneel 100 gr witte basterdsuiker 3 gr zout 6 gr gedroogde gist 75 gr rozijnen Pompoenpitten brood 2.8 gr gist 300 gr volkoren tarwemeel (Soezie Fijn Voltarwe) 100 gr tarwebloem (Soezie Surprima) 255 gr water 1 ½ tl (8 gr) zout ½ tl (3 gr) fijne suiker ½ tl gemalen koriander (toko) 1 ½ el (25 ml) pompoenpit olie 60 gr pompoenpitten Indisch brood 1 zakje nasikruiden (conimex of improba) 350 gr water 1 ½ el suiker 2 el olijfolie 3 el ketjap (niet de zoete) 250 gr grof volkorenmeel 175 gr wit meel 2 el gluten 2 el currypasta (patak's, mild) 5 gr gist De nasikruiden wellen in 50 gr heet water. Alles in de bbm doen (er is nu dus nog maar 300 gr water) en bakken op de gewone stand. Karnemelk brood 500 gram bloem 400 ml karnemelk zakje bakpoeder theelepel zout Dore brood 300 gr zelfrijzend bakmeel (of 300 gram meel en 7 gr droge gist) 300 dl karnemelk (liefst halfvol) 150 gr bruine basterdsuiker 250 rozijnen, vijgen, dadels of andere gedroogde of gekonfijte vruchten 10 walnoten (of andere noten) 2 el koekkruiden Donker brood 7 gr gist 250 gr Waldkornmix (Soezie Club) 125 gr Boerenpit (Soezie Club) 125 gr Meergranenmix 50 gr gebroken lijnzaad 25 gr zonnepitten 330 ml water 30 ml olijfolie Knoflook brood 1 pak Koopmans witbrood mix. 1 el cajun kruiden 30 cc olijfolie 1 el gevriesdroogd uitjes 1 tl gedroogd basilicum of Italiaanse kruiden 1 tl silvo knoflook kruiden vers gemalen 4 seizoenen peperkorrels (naar smaak) 1 tl zout |