Kwarktaart met appel



Ingrediënten:

350 gr zelfrijzend bakmeel
160 gr kristalsuiker
60 gr boter in blokjes
1 ei
250 gr kwark
1 ei gescheiden
70 gr witte basterdsuiker
4 appels geschild en in schijfjes
rasp van 1 citroen
kaneel
Bereidingswijze:

Meng de kristalsuiker, bakmeel, boter en ei door elkaar.
Kneed vervolgens tot een massa. Bekleed met de helft
van het deeg een beboterde springvorm. En druk het deeg
goed aan. Meng de kwark met de citroen, de basterdsuiker
en de eierdooier. Klop het eiwit stijf en schep dat door
het kwarkmengsel. Bestrooi de appelschijfjes met kaneel
en eventueel suiker. Verdeel ze over de bodem van het deeg.
Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het
overgebleven deeg erover. Bak de taart in 30 minuten in
een voorverwarmde oven op 225. Serveer met een toef slagroom.

Home