Kwarktaart met appel |
Ingrediënten: 350 gr zelfrijzend bakmeel 160 gr kristalsuiker 60 gr boter in blokjes 1 ei 250 gr kwark 1 ei gescheiden 70 gr witte basterdsuiker 4 appels geschild en in schijfjes rasp van 1 citroen kaneel |
Bereidingswijze: Meng de kristalsuiker, bakmeel, boter en ei door elkaar. Kneed vervolgens tot een massa. Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm. En druk het deeg goed aan. Meng de kwark met de citroen, de basterdsuiker en de eierdooier. Klop het eiwit stijf en schep dat door het kwarkmengsel. Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en eventueel suiker. Verdeel ze over de bodem van het deeg. Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover. Bak de taart in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225. Serveer met een toef slagroom. |