Tarte aux noix |
Ingrediënten: Deeg: 225 gr bloem 100 gr boter 50 gr suiker 1 eierdooier snufje zout invetten: 1 el boter Vulling: 150 gr gepelde walnoten 100 gr zachte boter 150 gr suiker 1 eierdooier 2 el slagroom 1 el citroensap |
Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Snijd de boter met 2 messen tegen elkaar in steeds kleinere snippers. Maak een hand koel onder de kraan en kneed een soepel samenhangend deeg. Maak er een bol van en laat die een uur rusten in de koelkast afgedekt met een doek. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een springvorm in. Bekleed de vorm met het deeg. Hak de walnoten in de keukenmachine. Meng de walnoten, boter, eierdooier, suiker, slagroom en citroensap en verdeel over het deeg. Bak ongeveer een half uur. |