Turkse pita broodjes |
Ingrediënten: 750 gr tarwebloem 1 zakje gedroogde gistkorrels 2 tl zout 2 el olie 4 dl lauw warm water |
Bereidingswijze: Vorm een deeg van alle ingrediënten. Verdeel het deeg in 12 stukken. Maak hiervan platte broodjes. Leg de stukken naast elkaar op een met bloem bestrooit aanrecht. Dek het geheel af met een handdoek. Laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 240 graden. Bestrijk 2 bakplaten met wat olie en laat die heet worden in de oven. Leg de broodjes op de warme bakplaat en besprenkel ze met wat water. Bak de broodjes in 7 minuten bijna gaar. Bak de daarna af in de oven, grill, bbq, broodrooster of tosti-ijzer. Serveer met 700 gr biefstuk in reepjes gebakken met een kruidenmengsel van 2 el oregano, 1 ˝ tl tijm, ˝ tl komijn, 1 tl rozemarijn, 2 ˝ paprikapoeder, 3 mespunten knoflookpoeder, 3 mespuntjes laurierbladpoeder, 2 mespunten cayennepeper, vergemalen peper en zout. Of met: 800 gr hamlappen in reepjes gemarineerd in zout, peper, olijfolie en oregano en fijngehakte peterselie. Afgebakken met 2 paprika’s in stukjes en 2 uien in stukjes |