Brownies met noten



Ingrediënten:

275 gram bittere chocolade
275 gram roomboter
85 gram gebroken pecannoten
85 gram melkchocolade
85 gram witte chocolade
175 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
4 stuks grote scharreleieren lichtjes geklopt
1 theelepel vanille essence
325 gram lichtbruine suiker





Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Zet in een
bakblik een lichtgebotert bakpapier. (blik ongeveer
30x20x3,5 cm. Doe de bittere chocolade (indien je het
kan krijgen gebruik dan de chocolade voor desserts van
Cote d'Or) en de boter in een grote kom. Smelt au bain marie
(op een pan met kokend water) zeef de bloem en het bakpoeder
in een kom. Haal de gesmolten chocolade van de pan af en
roer de suiker hierbij. Doe de eieren en de vanille-essence
erbij. Voeg de noten en de stukjes chocolade erbij en meng
erdoorheen (al de chocolade moet in kleine stukjes zijn gebroken
of gehakt) giet het chocolademengsel in het blik. Plaats in
de oven en laat 20 tot 25 minuten bakken. De bovenkant moet
stevig zijn maar de binnenkant moet nog zacht en smeu�g zijn
wanneer ze gebakken zijn. Laat afkoelen in het blik. En snij in
vierkantjes (20 a 24 vierkantjes.)

Home