Turkse gevulde broodjes |
Ingrediënten: 1 pak witte broodmix 3 dl handwarm water 25 gr boter 1 tl suiker 250 gr lamsgehakt 100 gr fijngehakte ui 2 el fijngehakte zonnebloempitten 1 eiwit 1 teen knoflook geperst 2 el gehakte peterselie 1 ontvelde tomaat in blokjes ½ groene paprika in blokjes 1 el wijnazijn 1 el tomatenpuree 1 mespunt cayennepeper 2 eierdooiers 2 el sesamzaad |
Bereidingswijze: Kneed van de mix, het water, boter en de suiker een soepel deeg. Laat deze bol 15 minuten afgedekt rijzen. Maak de vulling door alle andere ingrediënten te mengen behalve de eierdooiers en het sesamzaad. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties. Druk alle porties plat en leg hierop 2 el vulling. Laat de randen vrij. Bestrijk de randen met de losgeklopte eierdooier. Knijp het deeg dicht en vorm er bolletjes van. Leg de bolletjes op een ingevette plaat. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de broodjes met een losgeklopt ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze onderin de oven in 25 gaar. Tips: · Vervang de groene paprika door een rode · Vervang de tomatenblokjes door een courgette · Voeg citroensap toe in plaats van wijnazijn |