Gevuld Turks brood



Ingrediënten:

Deeg:
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1 el suiker
1 el zout
1 tl komijn
1 dl yoghurt
2 dl lauw water
2 el tomatenpuree

Gehaktmengsel:
400 gram rundergehakt
� kopje olijfolie
2 uien
2 teentjes knoflook
1 tl zout
1 tl oregano
� bosje peterselie
1 el paprikapoeder
Bereidingswijze:

Maak een soepel deeg van de bloem, gist, suiker, zout, komijn, yoghurt en water.
Laat afgedekt een half uur rijzen. Nogmaals kneden en weer 30 min laten rijzen.
Rol het deeg uit(2 cm dikte) en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk het deeg met tomatenpuree en laat nog 10 minuten rijzen.

Bak het gehakt rul in de olijfolie voeg de peper en de uien toe. Voeg de knoflook en
de kruiden toe. (alles fijngesneden en zonder zaadjes) Laat het vleesmengsel afkoelen
en verdeel het gelijkmatig over het deeg. Bak het geheel af op 180 graden in 25 minuten.











Home