Nogaroom taart



Ingrediënten:

350 gram bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
125 gram suiker
1 mespunt zout
200 gram boter
300 gram grof gehakte walnoten
2,5 dl slagroom


Bereidingswijze:

Maak van de bloem, de bakpoeder, het ei, de 125 gram suiker, het zout en de boter
een soepel deeg. Pak het deeg in plastic en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Smelt 300 gram suiker voor de vulling en laat deze lichtgeel kleuren.
Doe er de gehakte walnoten bij, laat het door en door heet worden en neem de pan
van het vuur. Doe er meteen de slagroom bij en laat het afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Druk 2/3 uit in de springvorm.
Giet de roommassa in de springvorm en dek het geheel af met de rest van het deeg.
Bak de taart in 40-50 minuten gaar in het midden van de oven.

Home