Noors suikerbrood |
Ingrediënten: 1 pak bruine broodmix 1 ei ½ dl zonnebloemolie 150 gr donkere basterdsuiker 1 tl citroenrasp 1 tl geraspte sinaasappelschil 1 tl kaneel 1 ½ dl handwarm water 25 gr boter 100 gr grof gehakte walnoten |
Bereidingswijze: Klop het ei los met de olie en voeg de basterdsuiker, de citroenrasp, de sinaasappelschil, de kaneel en het sinaasappelsap toe. Meng alles goed. Kneed dit mengsel samen met de bruine brood mix, handwarm water en boter tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plek afgedekt 15 minuten rijzen. Voeg de walnoten bij het deeg en kneed dit goed door. Leg het brood in de broodvorm en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden, bak het brood onder het midden in 30 minuten gaar. Bestrijk het brood met water. Tips: Bestrijk het brood na het bakken met 1 losgeklopte eierdooier en 1 el melk. Strooi er geschaafde amandelen en fijngehakte kandijsuiker over en plaats het brood nog 3 minuten in de oven. |