Olijvenbrood



Ingrediënten:

25 gram verse gist
1 tl suiker
2 tl zout
0,5 el venkelzaad
500 gram bloem
5 el olijfolie
150 gram salami (in dikke plakken)
150 gram zwarte olijven (zonder pit)








Bereidingswijze:

Los de gist met de suiker op in ca 1 dl handwarm water.
Laat het mengsel 10 minuten staan. (droge gist kun je
direct mengen met de bloem)
Meng het zout en het venkelzaad door de bloem.
Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel,
de olijfolie en 2,5 dl handwarm water toe. Kneed het
geheel tot een soepel deeg. Kneed ca 5 minuten goed door
voor een luchtig deeg.
Vorm een bal van het deeg en leg het in een met bloem bestoven
kom. Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme
plaats. Snijd de salami in blokjes en hak de olijven grof. Kneed
de salami en de olijven door het deeg.
Vorm een grote bol van het deeg en leg het op een met bakpapier
beklede bakplaat. Bestuif het deeg met bloem en laat het nog 30
minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bak het brood in 40 minuten gaar.

Home