Vanille kwarktaart |
Ingrediënten: 200 gr speculaas 25 gr gesmolten boter 2 el sinaasappelmarmelade 10 blaadjes witte gelatine 4 sinaasappels 500 gr vanillekwark 250 gr slagroom |
Bereidingswijze: Verkruimel de speculaas heel fijn en meng de boter en de marmelade erdoor. Vet een springvorm in en verdeel het speculaasmengsel over de bodem en druk die goed aan. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op de eruit loopt in een steelpan. Verwarm het sinaasappelsap. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het hete sap. Laat dit mengsel snel afkoelen totdat het dikker wordt. Roer het gelatinemengsel door de vanillekwark. Klop de slagroom stijf en spatel de room door het kwarkmengsel. Schep ook ¾ van de sinaasappel partjes door de kwark. Schep het mengsel in de vorm. Strijk de bovenkant glad en garneer met de rest van de sinaasappel. Laat de taart minimaal 3 uur stevig worden in de koelkast. |