Vanille kwarktaart



Ingrediënten:

200 gr speculaas
25 gr gesmolten boter
2 el sinaasappelmarmelade
10 blaadjes witte gelatine
4 sinaasappels
500 gr vanillekwark
250 gr slagroom












Bereidingswijze:

Verkruimel de speculaas heel fijn en meng de boter
en de marmelade erdoor. Vet een springvorm in
en verdeel het speculaasmengsel over de bodem en druk die goed aan.

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen
de vliesjes uit. Vang het sap op de eruit loopt in een
steelpan. Verwarm het sinaasappelsap. Knijp de gelatine
goed uit en los de blaadjes al roerend op in
het hete sap. Laat dit mengsel snel afkoelen totdat het
dikker wordt.

Roer het gelatinemengsel door de vanillekwark. Klop
de slagroom stijf en spatel de room door het kwarkmengsel.
Schep ook � van de sinaasappel partjes door de kwark.
Schep het mengsel in de vorm.

Strijk de bovenkant glad en garneer met de rest van
de sinaasappel. Laat de taart minimaal 3 uur stevig worden in de koelkast.

Home