Kalfsvleeskroketten |
Ingrediënten: 3 dl bouillon 1 worteltje ½ ui 1 laurierblad mespuntje tijm 200 gram kalfsvleespoulet 30 gram boter 30 gram bloem nootmuskaat peper zout 2 eieren 100 gr paneermeel |
Bereidingswijze: Voorbereiden: Breng de bouillon met de wortel fijngesneden ui, laurier en tijm aan de kook. Voeg het vlees toe en kook dit zachtjes gaar in 1 uur. Zeef de bouillon en meet 2 dl af. Snijd het gare vlees heel fijn. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon in gedeelten toe tot een dikke saus ontstaat. Laat de saus ca 1 minuut doorkoken. Schep het vlees erdoor en voeg de nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Schep de ragout op een groot plat bord en laat deze afkoelen. Laat deze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bereiden: Klop de eieren los met wat water in een diep bord. Strooi het paneermeel in een plat bord. Snijd het ragoutmengsel in 8 punten. Schep 1 punt op een lepel en vorm er met een andere lepel een kroket van. Wentel deze door de paneermeel en rol er met de hand een kroket van. (zorg dat er geen barstjes in komen) Wentel deze kroket door het eimengsel en daarna weer door het paneermeel. Vorm zo 8 kroketten. Frituur de kroketten op 180 graden in 3-4 minuten goudbruin. |