Vietnamese loempia’s |
Ingrediënten: 20 diepvries loempiavellen 100 gram glasnoedels of mihoen 1 sjalot 2 tenen knoflook 1 winterwortel in stukjes 3 shii take of champignons 100 gram surimi (imitatie krabvlees) 150 gram gehakt 2 eieren 1 tl thaise vissaus of sojasaus zout versgemalen peper vloeibaar frituurvet |
Bereidingswijze: Laat de loempiavellen ontdooien. Week de glasnoedels ca. 5 minuten in kokend water. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de sjalot, knoflook, wortel en shii take schoon en hak ze fijn. Meng in een kom de groenten met de surimi, het gehakt, 1 ei, de noedels, de vissaus, 0,5 tl zout en de peper tot een stevige massa. Klop het andere ei los. Spreid steeds 4 loempiavelletjes uit schep er een reep vulling op. Bestrijk de velletjes met ei. Vouw de zijkant van de loempiavelletjes over de vulling en rol ze op. Plak de rand met een beetje ei dicht. De ongebakken loempia’s kun je afgedekt 1 dag in de koelkast bewaren of invriezen. Verhit het frituurvet tot 175 graden. Frituur steeds 4 loempiaatjes tegelijk in ca 6-7 minuten. Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier. Serveer met chilisaus. |