Wontonbuideltjes



Ingrediënten:

200 gr varkensgehakt
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 stengel sereh, fijngesneden
2 chinese koolbladeren, fijngesneden
5 el sojasaus
5 el sesamolie
zout, cayennepeper
20 wontonvellen
1 gedroogd chillipepertje, verkruimeld
3 el geknipte bieslook



Bereidingswijze:

Gehakt, lente-ui, sereh, kool, 3 el sojasaus, 3 el sesamolie,
zout naar smaak en cayennepeper mengen.

Uit de wonton vellen cirkels snijden van ca 10 cm doorsnee.
Gehaktvulling in het midden erop leggen. De randen met water
bestrijken en de wontons als buideltjes dichtknijpen.

Buideltjes naast elkaar in een stoommandje zetten en boven
kokend water in 10 minuten gaarstomen. Buideltjes in de oven
warmhouden.

Sausje roeren van rest van van de sojasaus, sesamolie,
het pepertje en de bieslook. Wontons warm serveren met het sausje.

Home