Biefstuk met champignon-pepersaus |
Ingrediënten: 250 gr kastagnechampignons 4 kogelbiefstuk van ca 150 gr 2 el ingemaakte groene peperkorrels (uit een potje) 50 gr boter zout 250 ml crème fraîche |
Bereidingswijze: Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn. Laat de peperkorrels uitlekken. Verhit de boter in de pan en bak de biefstukjes aan beide kanten aan. Temper de hittebron en bak ze nog enkele minuten. Schep de biefstuk uit de pan en bestrooi ze met zout. Dek ze toe met alluminiumfolie om ze warm te houden. Giet 1 dl water in de pan en roer de aanbaksels los van de pan. Voeg de peperkorrels en de champignons toe en bak alles nog kort. Voeg de crème fraîche toe en verwarm de saus zonder te laten koken. Leg de biefstukjes heel even in de saus. En serveer op verwarmde borden. Lekker met sperziebonen en aardappelpuree. |