Goulash a la Marieke



Ingrediënten:

600 gram doorregen runderlappen
1 klontje boter
50 gr spekreepjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
4 paprika�s (rood en groen)
1 winterwortel
1 bakje champignons
1 prei
2 el bloem
3 tl chilipoeder
1 blikje tomatenstukjes
2 dl rode wijn
2 dl bouillon
2 tl tijm
2 vastkokende aardappels
200 gr sperziebonen
Bereidingswijze:

Snijd het vlees in stukjes en bak het in de boter en met de bloem bruin.
Voeg alle groenten en de aardappels toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten.
Bak hierna de chilipoeder even mee. Voeg de tomatenstukjes en de bouillon
(warm) met de wijn toe. Voeg de tijm toe en laat het geheel ongeveer 2 uur
sudderen. (totdat het vlees bijna uit elkaar valt en de sperziebonen
bijna zacht zijn)











Home