Groentelasagne |
Ingrediënten: 3 el olijfolie 1 grote ui fijngesneden 250 gr winterpeen in blokjes 250 gr champignons in plakjes 1 pak diepvriesspinazie deelblokjes 200 gr licht belegen kaas 50 gr boter 50 gr bloem 500 ml volle melk 1 pak lasagnevellen |
Bereidingswijze: Bak in een hapjespan de ui en wortel op een laag vuur 3-4 minuten in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak de op een hoger vuur bruin. Doe de spinazie erbij en laat hem op een laag vuur ontdooien. Roer er 75 gr kaas doorheen en zout en peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in de pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor en verwarm al roerend 2-3 minuten. Voeg een flinke scheut melk toe en roer op een laag vuur tot een dikke saus. Voeg scheut voor scheut de melk toe en blijf flink roeren. Smelt er al roerend 75 gr kaas door. Vet een ovenschaal in. Doe in de schaal een deel van de groenten, kaas saus en de lasagnevellen. Herhaal dit 2 keer. Eindig met een groentelaag royaal bestreken met een kaassaus. Strooi de rest van de kaas erover. Bak in het midden van de oven 35-40 minuten goudbruin en gaar. |