Groentelasagne



Ingrediënten:

3 el olijfolie
1 grote ui fijngesneden
250 gr winterpeen in blokjes
250 gr champignons in plakjes
1 pak diepvriesspinazie deelblokjes
200 gr licht belegen kaas
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml volle melk
1 pak lasagnevellen




Bereidingswijze:

Bak in een hapjespan de ui en wortel op een laag vuur 3-4 minuten in de olijfolie.
Voeg de champignons toe en bak de op een hoger vuur bruin. Doe de spinazie erbij
en laat hem op een laag vuur ontdooien. Roer er 75 gr kaas doorheen en zout en peper
naar smaak.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in de pan met een dikke bodem.
Roer de bloem erdoor en verwarm al roerend 2-3 minuten. Voeg een flinke scheut melk
toe en roer op een laag vuur tot een dikke saus. Voeg scheut voor scheut de melk toe
en blijf flink roeren. Smelt er al roerend 75 gr kaas door.

Vet een ovenschaal in. Doe in de schaal een deel van de groenten, kaas saus en
de lasagnevellen. Herhaal dit 2 keer. Eindig met een groentelaag royaal bestreken
met een kaassaus. Strooi de rest van de kaas erover. Bak in het midden van
de oven 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Home