Knoflook spareribs |
Ingrediënten: 750 gr rauwe varkens spareribs in stukken van 3-4 cm 1 ¾ dl kippenbouillon ½ tl fijne kristalsuiker 5 tenen knoflook gekneusd 1 el donkere soja saus 1 el oestersaus 1 tl sesamolie 1 el pindaolie |
Bereidingswijze: Breng in een pan waarop een bamboe stoommandje past een laagje water aan de kook. Leg een passenstukje bakpapier op de bodem en prik her en daar gaten in het papier. Maak tussen alle ribben inkepingen en leg ze in de stoommand. Dek het geheel af en stoom de spareribs ongeveer 20 minuten. Dep ze droog met keukenpapier. Meng intussen de bouillon met de suiker, knoflook, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Verwarm de wok op hoog vuur. Voeg de pindaolie toe. Voeg de spareribs toe en roerbak ze 2 minuten. Keer ze regelmatig zodat ze mooi bruin kleuren. Draai het vuur laag, voeg het knoflookmengsel toe. (let op: dit spettert) en breng direct aan de kook. Kook de spareribs nog 5 minuten en schep het vocht er regelmatig overheen. Als de saus bijna is ingekookt zijn de spareribs klaar. Lekker met gestoofde paksoi en rijst. |