Maaltijdsoep met savooienkool |
Ingrediënten: ¾ groene savooienkool 100 gr mager rookspek in dobbelsteentjes 1 el boter 2 uien teentje knoflook 250 gr (vlees) tomaten 4 l bouillon peper en zout 1 rookworst |
Bereidingswijze: Maak de kool schoon en snijd hem in dunne reepjes. Kook de kool 5 minuten voor in een bodempje water met wat zout. Verhit de boter en bak de spekjes bruin. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak deze goudbruin. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg ze tezamen met de bouillon aan het spekmengsel toe. Laat de soep een minuut of 5 doorkoken. Voeg de rookworst toe. Verwarm deze 15 minuten in de soep en voeg op het laatste moment de kool met het kookvocht toe. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer hem gloeiend heet met volkoren of bruin stokbrood met kruidenboter. |