Mihoen met groenten |
Ingrediënten: 1 middelgrote aubergine 1 grote courgette 2 rode paprika’s 200 gr shii-take 2 bosui 100 gr taugé 1 blok tempé of 200 gr kip in heel dunne plakken. 250 gr mihoen 1 stukje gemberwortel geraspt 2 el sojasaus 2 el azijn 1 el honing 2 dl groentebouillon olie |
Bereidingswijze: Snijd alle groenten in blokjes. Bereid de mihoen volgens de verpakking. Verhit de olie in de pan. Wok alles groenten (behalve de bosui en de taugé) met de gemberwortel ca 4 minuten in een hele hete wok. Bestrooi met zout en peper. Maak een mengsel van de sojasaus, de honing, de azijn en de bouillon. Voeg dit mengsel toe aan het groenten. Laat dit 6 minuten stoven zonder deksel. Bak intussen de tempé of de kip in een andere pan. Schep alles door elkaar. Bak de mihoen nog heel kort mee (alleen om te verwarmen) en voeg de taugé toe. Bestrooi met bosui. |