Ravioli met gerookte amandelen |
Ingrediënten: Pastadeeg 1 el olijfolie 1 fijn gesneden ui 250 gr mager kippengehakt 1 zakje kipkruiden 100 gr roomkaas 1 teentje knoflook 1 heel fijn gesneden paprika 2 el peterselie fijngesneden 150 gr gezouten amandelen of een notenmix 3 l kippenbouillon (van tablet) 100 gr parmezaanse kaas (geraspt) |
Bereidingswijze: Snijd de pastavellen in vierkantjes van ongeveer 5 cm. Bak de ui in de olijfolie. Meng in een kom de ui, het gehakt, de kipkruiden, de roomkaas, de paprika, de knoflook en 100 gram amandelen tot een smeuïg mengsel. Breng dat op smaak met peper en laat het afkoelen in de koelkast. Leg op elk deegvierkantje een schepje vulling. Bestrijk de randen met wat water en leg er nog een lapje deeg bovenop. Druk de randen goed aan. Breng in een ruime pan de kippenbouillon aan de kook en kook de ravioli in 5-8 minuten beetgaar. Bestrooi met parmezaanse kaas en de overgebleven amandelen. |