Timpano di maccheroni |
Ingrediënten: Tomatensaus: olijfolie 1 gesnipperde ui 1 fijngehakte teen knoflook 300 gr gehakt klein blikje tomatenpuree 1 blik gepelde tomaten zout en peper Pastadeeg: 300 gr bloem 3 eieren 1 el olie zout Vulling Olijfolie 2 eieren 300 gr geraspte kaas 2 dl bechamelsaus 400 gr penne gekookt en koud gespoeld 300 gr spinazie geblancheerd 2 el groene pesto 400 gr gekookte ham in reepjes 8 hardgekookte eieren gepeld en in partjes 1 bos basilicum bolvormige schaal me inhoud van 3 liter. |
Bereidingswijze: Tomatensaus: Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee, voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Pastadeeg: Kneed de ingrediënten door elkaar en rol er met de pastamachine lange vellen van. Of rol met de deegroller op een koude oppervlakte er een deeglakentje van. Bewaar onder een vochtige theedoek. Timpano: Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht 160). Vet de vorm in en bekleed de vorm met de pastavellen. Laat ze ruim overhangen. Meng 2 eieren met de helft van de geraspte kaas door de bechamelsaus. Schep door de penne. Vermeng de pesto door de spinazie. Bouw de timpano als volgt op: Kwart penne, beetje spinazie, beetje geraspte kaas, kwart penne, helft van de tomatensaus, reepjes ham, beetje spinazie, partjes ei, blaadjes basilicum, beetje geraspte kaas, rest van de tomatensaus, rest van de penne. Sla de vellen pastadeeg over de vulling. Bak de timpano ca 1,5 uur in de oven. Stort en laat minimaal 15 minuten afkoelen voor je hem aansnijd anders is hij te warm en zal hij snel inzakken. Tip: Primo, de kok uit Big Night maakt hem op zijn Napoletaans, in een trommel vormige schaal. Met gebakken kippenlevertjes en gehaktballetjes in tomatensaus. Penne rolt hij eigenhandig, van vierkantjes pastadeeg. |