Wraps met pittige kip |
Ingrediënten: 2 sinaasappels 3 tenen knoflook geperst 2 chilipepertjes verkruimeld ½ el gedroogde oregano zout en peper 2 el olijfolie 500 gr kipfilet in reepjes 8 maïs- of bloemtortilla’s 1 avocado 1 ¼ dl zure room 100 gr geraspte kaas |
Bereidingswijze: Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 el van de schil. Roer in een kom de knoflook met de chilipepers, oregano, de sinaasappelrasp, wat zout en peper en de olijfolie door elkaar. Schep de kipreepjes erdoor en laat 5 minuten marineren. Roerbak de kipreepjes met de marinade in een droge wok al omscheppend gaar en bruin. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de avocado, zure room en geraspte kaas over in aparte schaaltjes en zet op tafel. Vul de wraps aan tafel. Bestrijk de tortilla’s met wat zure room en verdeel de kip met blokjes avocado erover. Bestrooi met kaas en rol de tortilla’s op. Lekker met pittige paprikapuree: Halveer 1 rode peper in de lengte, haal de zaadjes eruit en bak de peper in een droge koekenpan 1 minuut. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp 1 el van het oranje deel. Meng de peper met 4 geroosterde paprika’s in de keukenmachine tot een gladde puree. Verhit 3 el olie in een koekenpan en 2 geperste tenen knoflook en de paprikapuree erdoor. Voeg 1 tl gemalen komijn , het sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak toe. Bak alles omscheppend 3 minuten. Laat de puree afkoelen. Serveer als dip of bestrijk de tortilla’s ermee. |