Aspergequiche



Ingrediënten:

1 kg witte asperges
1 zakje Knorr Saus voor Asperges
4 grote eieren
125 gram ham, in reepjes of kleine blokjes
150 gram geraspte (jong belegen) kaas
5 tot 6 plakjes bladerdeeg (ca. 250 gram)
zout en vers gemalen zwarte peper







Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden C
(heteluchtoven 175 graden C). Kook de
asperges 8 minuten in ruim kokend water
met wat zout. Giet ze af en snijd de
asperges in stukken van 3-4 cm. Maak de
Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Klop de eieren erdoor en
voeg de reepjes ham en de geraspte kaas toe.
Beleg de bodem en de zijkant van een springvorm
van 24 cm of een lage taartvorm met het bladerdeeg.
Verdeel de asperges over de bodem. Schep de saus
in de vorm. Bak de quiche in ca. 55 minuten midden
in de oven goudbruin en gaar. De quiche is klaar
als een prikker er in het midden droog uitkomt.

Home