Aspergetaartjes



Ingrediënten:

500 gram witte asperges
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 gram gegrilde achterham
4 eieren
1 potje Blue Band Finesse voor Koken
4 eetlepels fijngehakte dille
150 gram geraspte kaas
peper en zout





Bereidingswijze:

Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde.
Kook ze circa 20 minuten gaar en laat ze goed
uitlekken. Bekleed 4 eenpersoons-ovenvormpjes met
het bladerdeeg en prik de bodem in met een vork.
Snijd de ham in blokjes. Klop de eieren los met de
room en de dille en wat peper en zout naar smaak.
Roer er als laatste de kaas door.
Houd 8 asperges apart en snijd de rest in stukjes.
Verdeel de aspergestukjes en hamblokjes over de
taartbodempjes. Schenk het eimengsel erover. Bak de
taartjes 30 � 35 minuten in een op 220�C voorverwarmde
oven. Serveer ze warm of afgekoeld. Garneer de borden
met wat lollo rosso en de achtergehouden asperges.

Home