Champignonstroganoff met pasta |
Ingrediënten: 600 gram tagliatelle 50 gram boter 2 teentjes knoflook geperst 1 ui in dunne ringen gesneden 600 gram gemengde paddestoelen 10 gram bloem 1 ½ dl groentebouillon 2 el droge witte wijn 2 el crème fraiche 3 el gehakte (verse) tijm 2 el paprikapoeder zout peper |
Bereidingswijze: Kook de tagliatelle gaar. Snijd de paddestoelen (je mag ze ook heel houden) Smelt de boter, fruit de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten mee. Roer de bloem erdoor. Laat dit heel kort gaar worden en voeg langzaam en al roerend de wijn en de bouillon toe. Breng de saus aan de kook. Roer de crème fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor. Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Tip: Serveer met groene salade of komkommersalade. |