Duiveltjesvlees |
Ingrediënten: 6 el olijfolie 8 el azijn 8 el ketchup 8 el ketjap 2 teentjes knoflook 1 zakje nasikruiden peper & zout 2 el pindakaas 1/2 bakje champignons 1 el sambal (Brandal) 1 tablet kruiden of runderbouillon 0,25 lr kokend water 1 - 2 kg varkens of runderpoulet |
Bereidingswijze: Voorbereiding: -Hou de pindakaas en champignons apart; -Meng alle andere ingrediënten door elkaar en laat dit 12-24 uur (afgedekt) in de koelkast marineren; (Vlees mag vooraf ook aangebraden worden); Bereiding: -Los de bouillontablet op in het kokend water en voeg dit bij de stoofpot; -Daarna 1½ - 2 uur laten stoven; -Voeg 10 minuten voor einde stooftijd de (gehalveerde) champignons en de pindakaas toe en meng dit door de stoofpot. |