Gentse waterzooi met piepkuiken



Ingrediënten:

80 gr wortel
80 gr bleekselderij
200 gr prei
80 gr komkommer
4 piepkuikens
1 liter kippenbouillon
250 gr geschrapte krieltjes
2 dl room
1 el boter
2 el gehakte kervel
zout
peper
Bereidingswijze:

Snijd de groenten julienne. Snijd de piepkuikens elk in 4 stukken.
Breng de bouillon aan de kook en laat daarin de bouten15 minuten garen.
Voeg de borsten toe en kook nog 10 minuten op een laag vuur.
Haal de kip uit de pan en houd warm. Kook de krieltjes gaar en houd warm.
Fruit de groenten in de boter aan. Doe eerst de wortel,
daarna voeg je de selderij toe, en weer later de prei en als allerlaatste de komkommer.
Voeg als alle groenten zacht zijn 1 dl bouillon en room toe en
laat dit inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout en
voeg vlak voor het serveren de kervel toe. Verdeel alles over 4 borden.



Home