Gevulde paprika’s met rijst |
Ingrediënten: 6 groene paprika’s 250 gr tartaar 2 el water 1 klein blikje tomatenpuree Ľ kopje gehakte peterselie ˝ kop ongekookte rijst 3 el olijfolie 1 middelgrote ui in plakken ˝ tl suiker 1 geklopt ei 1 tl paprikapoeder peper en zout |
Bereidingswijze: Snijd van elke paprika een kapje af, verwijder de vliezen en de zaden. Was de paprika’s en droog ze goed af. Vermeng de trtaar met het water, een kwart van de tomatenpuree, de peterselie, rijst en 1 tl zout en peper. Vul de paprika’s met dit mengsel. Giet de olie in een koekenpan en zet de paprika’s dicht tegen elkaar met de open kant naar boven. Leg op elke paprika een plak ui. Verdun het restant tomatenpuree met water en giet het bij de paprika’s tot ze bijna onderstaan. Voeg een halve tl zout en suiker toe. Laat het gerecht 1 uur zachtjes koken. Voeg zonodig water toe om het vochtniveau te handhaven. Doe het ei in een middelgrote kom en roer het kookvocht er geleidelijk doorheen. Voeg het paprikapoeder toe en doe de saus weer in de pan. Laat nog 10 minuten zachtjes sudderen en dien daarna de paprika’s met de saus op. |