Gezellig gourmetten alternatief 2
Ook geschikt voor de fondue (olie of bouillon) en de (steen) grill



Ingrediënten:

Mediterrane lamspiesjes
1 courgette, 3 el olijfolie, 2 tenen knoflook geperst,
2 el gedroogde Proven�aalse kruiden, citroenpeper,
300-400 dunnen lamsboutlapjes, 4 tomaten in dikke plakken

Scandinavische varkensfilet stukjes met bietensla
2 el grove mosterd, 3 el verse dille fijngesneden,
2 el witte wijnazijn, 3 el olie, zout, peper,
2 bosuitjes in ringen, 4 varkensfilet lapjes,
250 gr gekookte bietjes, 1-2 el citroensap,
2 el peterselie fijngesneden

Italiaanse varkensrolletjes
4 ongepaneerde varkenssnitzels, 1 el citroensap, zout,
peper, 4 el tapenade van tomaten, 4 plakjes rauwe ham,
4 takjes basilicum

Oosterse gehaktspiesjes
1 mango, 8 serehstengels, 250 gr gemengd gehakt, � ui geraspt,
2 tenen knoflook geperst, 2 cm verse gember geraspt,
2 tl sambal badjak, 2 el verse koriander, zout, 2 el chiliolie

Oosterse taug�salade
125 gr taug�, 2 � el zonnebloemolie, 1 el vissaus of sojasaus,
2 tl honing, 2el citroensap, zout, peper, 4 el ongezouten cashewnoten,
1 rode paprika in dunne reepjes, � komkommer zonder zaad,
2 lente-uitjes in ringen, 1 zakje gemengde sla, 2 el koriander,
2 el basilicum beide fijngesneden












Bereidingswijze:

Mediterrane lamspiesjes
Snijd de courgette doormidden. Halveer de helft over de helft
en schaaf hiervan lange linten. Snijd van de andere helft
dikke plakken. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook,
Proven�aalse kruiden en citroenpeper. Snijd het lamsvlees in
12 lange repen van 3 cm breed en bestrijk ze met de kruidenolie.
Leg op elke reep vlees een courgettereep en rijg ze aan een spies.
Serveer de tomaten en de plakken courgette er apart bij.

Scandinavische varkensfilet stukjes met bietensla
Roer in een schaal de mosterd en 2 el dille met de azijn, olie,
zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep de helft van
de bosui erdoor. Snijd de varkensfilet in stukjes en schep ze door
de marinade. Laat het vlees afgedekt 1 uur marineren.
Snijd de bietjes in kleine blokjes. Meng in een schaal de bietjes
met het citroensap, de peterselie, de rest van de bosui en
de rest van de dille. Laat dit minimaal 30 minuten staan.
Neem de stukken uit de marinade.

Italiaanse varkensrolletjes
Leg de schnitzels tussen plasticfolie en sla ze zo plat mogelijk.
Wrijf de schnitzel in met citroensap, zout, peper en leg ze op
een plank. Bestrijk ze met tapenade en leg op elke schnitzel een
plakje ham. Verdeel de blaadjes basilicum erover en rol ze stevig op.
Leg de rolletjes op en laat ze afgedekt in de koelkast 1 uur rusten.
Snijd de rolletjes in plakken en steek dwars door het rolletje een prikker.

Oosterse gehaktspiesjes
Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in plakjes, leg op een schaaltje.
Knip de houtachtige puntjes van de serehstengel. Kneed in een kom
het gehakt met alle overige benodigdheden goed door elkaar. Vorm
het gehakt rondom de serehstengel.

Oosterse taug�salade
Schenk kokend water over de taug�, laat 1 minuut staan. Spoel af met
koud water en laat goed uitlekken. Maak een dressing van alle vloeibare
ingredi�nten en breng op smaak met zout en peper. Rooster de cashewnoten.
Schep daarna alles door elkaar.

Home