Hartige hamtaart



Ingrediënten:

8 plakjes bladerdeeg
2 uien
1 stronkje broccoli
4 eieren
1 dl cr�me fraiche
1 el Proven�aalse kruiden
1 tl tuinkruidenbouillon
150 gr gekookte achterham
100 gr 60+ roomkaas

Bereidingswijze:

Rol van het bladerdeeg een lap en bekleed er een ingevet bakblik mee.
Prik de bodem in met een vork. Snijd de ui in ringen en de broccoli in
roosjes. Blancheer de ui en de broccoli kort.

Klop de eieren los met de cr�me fraiche, de kruiden en de bouillon poeder.
Verdeel een gedeelte van de ui en de broccoli over de bodem van de taart
en leg daarover wat ham en kaas. Daarop weer broccoli met ui enz. tot alles
op is. Verdeel het eimengsel erover en als laatste een laag kaas.

Bak de taart in 35-40 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Home