Kip op Jagersmanier



Ingrediënten:

4 kipdelen
25 gr boter
4 el olijfolie
100 gr ontbijtspek, in reepjes
1 gesnipperde ui
een stuk winterwortel, in stukjes
een stuk knolselderij, in stukjes
1 el tomatenpuree
2 dl witte wijn
1 teentje gesnipperde knoflook
1 tl tijm
150 gr kleine champignons
vers gemalen peper
Bereidingswijze:

Smelt de boter en olijfolie in een braadpan en braad de stukken kip aan alle
kanten goudbruin. Voeg na een kwartier spek, ui, wortel en selderijknol toe en
laat dit even meebakken.
Roer een dun papje van tomaten puree en wijn en giet dit over de stukken kip.
Voeg knoflook, tijm, zout en peper naar smaak toe en laat het geheel ruim een
uur boven laag vuur sudderen.
Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de champignons toe.
Lekker met vers stokbrood en (kruiden)boter.

Tip: Desgewenst kunnen de champignons worden vervangen door, of aangevuld
worden met, in ringen gesneden groene of rode paprika's.


Home