Kip op Jagersmanier |
Ingrediënten: 4 kipdelen 25 gr boter 4 el olijfolie 100 gr ontbijtspek, in reepjes 1 gesnipperde ui een stuk winterwortel, in stukjes een stuk knolselderij, in stukjes 1 el tomatenpuree 2 dl witte wijn 1 teentje gesnipperde knoflook 1 tl tijm 150 gr kleine champignons vers gemalen peper |
Bereidingswijze: Smelt de boter en olijfolie in een braadpan en braad de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Voeg na een kwartier spek, ui, wortel en selderijknol toe en laat dit even meebakken. Roer een dun papje van tomaten puree en wijn en giet dit over de stukken kip. Voeg knoflook, tijm, zout en peper naar smaak toe en laat het geheel ruim een uur boven laag vuur sudderen. Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de champignons toe. Lekker met vers stokbrood en (kruiden)boter. Tip: Desgewenst kunnen de champignons worden vervangen door, of aangevuld worden met, in ringen gesneden groene of rode paprika's. |