Ravioli met kalkoen in salieroomsaus |
Ingrediënten: 500 gr pasta 3 el olijfolie 1 middelgrote ui fijngehakt 1 sjalot fijngehakt 1 stengel bleekselderij fijngehakt 500 gr kalkoengehakt 2 el verse salie, gehakt zout en peper 1 el zeezout verse takjes salie Voor de saus: 2 el boter 1 sjalot gehakt 2 el verse salie gehakt 5 dl slagroom 3 takjes verse salie zout en peper |
Bereidingswijze: Smelt de boter voor de saus, totdat hij schuimt. Voeg de sjalot en de salie toe, bak zachtjes 5 minuten. Voeg de room en de takjes salie toe en laat tot de helft inkoken. Laat 10 minuten afkoelen en verwijder de takjes. Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui, sjalot en selderij toe en fruit een kwartier. Voeg het gehakt toe en bak het prakkend totdat het niet meer roze is. Voeg de salie en peper en zout toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Vorm van de pasta en vulling 36 vormpjes. Kook de ravioli in 3-4 minuten gaar. Garneer met de verwarmde saliesaus en takjes salie. |