Goulash paprika & tomaat |
Ingrediënten: 500 gr runderpoulet 1,5 el bloem 250 gr uien 50 gr boter 1 rode paprika 2 tomaten 2,5 dl bouillon (blokje) 1 tl paprikapoeder |
Bereidingswijze: Meng de bloem met het paprikapoeder, zout en peper naar smaak en wentel de vleesstukjes hierdoor. Snipper de uien. Ontvel de tomaten (inkruisen en even in heet water leggen) en snijd ze in stukken. Snijd de schoongemaakte paprika in stukjes. Bak het vlees met de uien in de hete boter bruin. Laat het mengsel even afkoelen en doe het over in de geprepareerde römertopf. Voeg de paprika en tomaat toe en overgiet het geheel met de bouillon. Zet de gesloten römertopf in een niet voorverwarmde oven op 250° C en stoof het vlees in ca. 2-3 uur gaar en mals. Lekker met rijst, macaroni of gekookte aardappelen. Of in grove stukken gesneden runderlappen. |