Hongaarse Pilavrijst uit de römertopf |
Ingrediënten: 400 gr rijst 8 dl bouillon (blokje) 400 gr varkensvlees in reepjes 3 gesnipperde uien 1 uitgeperst teen knoflook 3 in stukjes gesneden paprika's 2 el boter 50 gr mager rookspek in dobbelsteentjes paprikapoeder 1 blikje tomatenpuree 50 gr geraspte kaas |
Bereidingswijze: Het varkensvlees en spek in de hete boter aanbraden, de ui, knoflook en paprika toevoegen en even meebakken. Het mengsel overdoen in een geprepareerde Römertopf, die rijst toevoegen en de 'warme' bouillon erover gieten. De deksel op de schotel leggen en deze in een koude oven zetten. De pilav in ca. 45 minuten in een oven op 220° C gaar laten smoren. Voor het serveren de tomatenpuree en de kaas erdoor roeren en met paprikapoeder en (eventueel) zout op smaak maken. |