Rijstschotel Balkan uit de römertopf |
Ingrediënten: 250 gr rijst 1 l tomatensap (pak) 200 gr gesnipperde uien 2 groene paprika's in reepjes 2 courgettes in plakjes 1 tl paprikapoeder 2 teentjes fijngehakte knoflook 20 gr boter 1/8 liter (magere) yoghurt 1 bosje fijngehakte peterselie 75 gr geraspte kaas |
Bereidingswijze: De gewassen rijst in een geprepareerde Römertopf leggen en overgieten met het tomatensap. De uien, paprika's en courgettes er doorroeren. Het mengsel bedekken met klontjes boter en het geheel in de geprepareerde en gesloten Römertopf ca. 1,5 uur stoven in een oven van 220° C. Vervolgens de yoghurt vermengen met de kruiden, over de rijst gieten en het gerecht daarna bestrooid met de geraspte kaas nog 8 minuten in de "open" schotel nabakken. Opdienen in de Römertopf. |