Spaanse kip uit de r�mertopf



Ingrediënten:

1 grote kip
1 el paprikapoeder
1 rode paprika
1 klein blikje ma�skorrels
100 gr worteltjes
250 gr gehakt
75 gr geraspte oude kaas
750 gr geschrapte krielaardappeltjes
1 dl sherry (medium of droog)







Bereidingswijze:

Wrijf de kip in met ongeveer de helft van het paprikapoeder. Snijd 1/4 van de
schoongemaakte paprika in piepkleine stukjes en de rest in repen. Giet de ma�s
af en snijd de worteltjes in stukjes van ca. 3 cm.
Kneed het gehakt met de geraspte kaas, de paprikastukjes, 2 eetlepels ma�s en
peper en zout naar smaak. Vul de kip met ca. 1/3 van het gehaktmengsel en draai
van de rest kleine balletjes.
Schep de helft van de krielaardappeltjes en wortelstukjes in de geprepareerde
R�mertopf, strooi er peper en zout naar smaak over en leg de gevulde kip erop.
Verdeel de rest van aardappeltjes, wortelstukjes, de ma�s, de paprikarepen en
gehaktballetjes rondom de kip. Bestrooi met de rest van het paprikapoeder en
schenk er de sherry en ca. 1 dl water bij. Zet de gesloten R�mertopf onder in
de koude oven, stel de oven in op 200� C en laat het gerecht in 1 uur en een
kwartier bijna gaar worden.
Verwijder dan het deksel en laat de kip in ca. 15 minuten een goudbruin korstje
krijgen.
Lekker met (IJsberg)sla.

Home