Spaanse kip uit de römertopf |
Ingrediënten: 1 grote kip 1 el paprikapoeder 1 rode paprika 1 klein blikje maïskorrels 100 gr worteltjes 250 gr gehakt 75 gr geraspte oude kaas 750 gr geschrapte krielaardappeltjes 1 dl sherry (medium of droog) |
Bereidingswijze: Wrijf de kip in met ongeveer de helft van het paprikapoeder. Snijd 1/4 van de schoongemaakte paprika in piepkleine stukjes en de rest in repen. Giet de maïs af en snijd de worteltjes in stukjes van ca. 3 cm. Kneed het gehakt met de geraspte kaas, de paprikastukjes, 2 eetlepels maïs en peper en zout naar smaak. Vul de kip met ca. 1/3 van het gehaktmengsel en draai van de rest kleine balletjes. Schep de helft van de krielaardappeltjes en wortelstukjes in de geprepareerde Römertopf, strooi er peper en zout naar smaak over en leg de gevulde kip erop. Verdeel de rest van aardappeltjes, wortelstukjes, de maïs, de paprikarepen en gehaktballetjes rondom de kip. Bestrooi met de rest van het paprikapoeder en schenk er de sherry en ca. 1 dl water bij. Zet de gesloten Römertopf onder in de koude oven, stel de oven in op 200° C en laat het gerecht in 1 uur en een kwartier bijna gaar worden. Verwijder dan het deksel en laat de kip in ca. 15 minuten een goudbruin korstje krijgen. Lekker met (IJsberg)sla. |