Stoofpotje



Ingrediënten:

250 gram hamlappen
250 gram runderlappen
125 gram rookspek
5 uien
2 glazen rode wijn
1 kilo tomaten (of blik)
1 groene paprika
1 blikje tomatenpuree
1/2 citroen
2 � 3 laurierblaadjes
5 � 6 kruidnagelen
3 teentjes knoflook
2 eetlepels paprikapoeder
1 dessertlepel zout
1 tl cayennepoeder
1 mespunt tijm
2 eetlepels (wijn)azijn
1 pot doperwten (of diepvries)
Bereidingswijze:

Snij rund- en varkensvlees in blokjes.
Snij het spek in dobbelsteentjes en bak het uit. Toevoegen: gesneden vlees,
laat het aan alle kanten bruin worden. Dan gesneden uien erbij fruiten.
Afblussen met 1 glas wijn. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.
Van paprika zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
Doe tomaten, paprika, tomatenpuree, zout, peper en citroensap erbij.
Pers de knoflook erboven uit. Prik de laurierblaadjes aan elkaar met
de kruidnagels en voeg dit pakketje ook toe. Nog een glas wijn erbij en
2 uur laten smoren.Zo nu en dan even voorzichtig omscheppen.
Eventueel de deksel van de pan,
het mag een beetje inkoken.
Vis het pakketje laurier-met-kruidnagelen uit de pan.
Voeg op het laatst de doperwten toe en laat ze mee warm (of gaar) worden.
Lekker met stokbrood.




Home