Banketbakkersroom |
Ingrediënten: 1 liter melk 1 vanillestokje 200 gr suiker 3 eierdooiers 80 gr custard |
Bereidingswijze: Houd een kopje koude melk achter. Breng de rest samen met het opengesneden vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook en laat 15 minuten trekken. Doe de eierdooiers in een beslagkom, voeg de rest van de suiker toe en klop schuimig. Voeg het custardpoeder en de koude melk toe. Klop glad met een garde. Verwijder het vanillestokje, schraap de zaadjes eruit en roer door de hete melk. Voeg de hete melk voorzichtig toe aan het custardmengsel en roer glad met een garde. Doe het mengsel terug in de pan, breng aan de kook en blijf stevig roeren met een houten spatel, tot de pudding dik wordt. Stort in een wijde schaal, bestrijk de bovenkant met boter om velvorming tegen te gaan. Laat afkoelen. Dek af met plastic folie. Roer voor gebruik even flink door. |