Soesjes



Ingrediënten:

100 gr boter
snufje zout
125 gr bloem
4 eieren


















Bereidingswijze:

Breng in een steelpannetje 2 dl water met zout en boter
tegen de kook aan. Laat de boter smelten. In 1 keer alle
bloem toevoegen en blijven roeren tot het deeg als een bal
de pan loslaat.

Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Klop de
eieren 1 voor 1 krachtig door het deeg. Het ei moet erg
goed door de massa zijn opgenomen. Wanneer het deeg te
slap dreigt te worden geen ei meer toevoegen.

Verwarm de over voor op 220 graden. Doe de deegmassa in
een spuitzak en maak ongeveer 24 kleine deeghoopjes op
de bakplaat. Je kunt het natuurlijk ook met 2 lepels doen,
als je geen deegzak hebt. Ook werkt de een puntzak waar
snoepgoed in heeft gezeten goed (je knipt er dan de punt vanaf)
of een in een puntzak gevouwen bakpapiertje werkt goed.

Plaats de bakplaat midden in de oven en bak de soesjes in
30 minuten gaar. Na 10 minuten de oventemperatuur tot 150
graden temperen. Als de soesjes gaar zijn voelen ze heel
licht aan. De oven uitschakelen en de soesje met een open
ovendeur af laten koelen. Soesjes naar keuze vullen.
Home