Soesjes |
Ingrediënten: 100 gr boter snufje zout 125 gr bloem 4 eieren |
Bereidingswijze: Breng in een steelpannetje 2 dl water met zout en boter tegen de kook aan. Laat de boter smelten. In 1 keer alle bloem toevoegen en blijven roeren tot het deeg als een bal de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Klop de eieren 1 voor 1 krachtig door het deeg. Het ei moet erg goed door de massa zijn opgenomen. Wanneer het deeg te slap dreigt te worden geen ei meer toevoegen. Verwarm de over voor op 220 graden. Doe de deegmassa in een spuitzak en maak ongeveer 24 kleine deeghoopjes op de bakplaat. Je kunt het natuurlijk ook met 2 lepels doen, als je geen deegzak hebt. Ook werkt de een puntzak waar snoepgoed in heeft gezeten goed (je knipt er dan de punt vanaf) of een in een puntzak gevouwen bakpapiertje werkt goed. Plaats de bakplaat midden in de oven en bak de soesjes in 30 minuten gaar. Na 10 minuten de oventemperatuur tot 150 graden temperen. Als de soesjes gaar zijn voelen ze heel licht aan. De oven uitschakelen en de soesje met een open ovendeur af laten koelen. Soesjes naar keuze vullen. Home |