Chocolademoussetaart |
Ingrediënten: 200 gr donkere chocolade 200 gr boter 6 eieren 6 el suiker 250 ml slagroom 1 tl koffie, liefst instant |
Bereidingswijze: Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie. Scheid de eieren en klop de ei gelen en vervolgens de eiwitten stijf. Roer 2 el suiker door de eiwitten. Meng het eiwit door de chocolade en vervolgens het eigeel. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm is, het ei in de chocolade gaat dan stollen. Giet het mengsel in een cakevorm en laat het bevriezen. Haal de cakevorm uit de vriezer. Klop de helft van de slagroom stijf en roer er 2 el suiker doorheen. Giet dit bovenop de chocolade en vries het opnieuw in. Klop de 2de helft van de slagroom en roer er 1 tl koffie en 2 el suiker doorheen. Giet dit als derde laag op de taart en laat opnieuw invriezen. Haal de cake 15 minuten voor serveren uit de vriezer en snijd met een warm mes. |